Den Frie Bibel

Peters Første Brev, kapitel 3

3:8For at opsummere: Vær alle enige, medlidende, kærlige imod brødrene, barmhjertige, ydmyge; 3:9gengæld ikke ondt med ondt eller skældsord med skældsord, men tværtimod velsign, for dertil blev I kaldet, at I skal arve velsignelse. 3:10For »den som vil elske livet og se gode dage, skal holde sin tunge fra ondt og sine læber fra at tale svigefuldt; 3:11han skal vende sig fra ondt og gøre godt; han skal søge fred og jage efter den! 3:12For Herrens øjne er vendt mod de retfærdige, og hans ører er vendt til deres bøn; men Herrens ansigt er over dem som gør ondt.«
3:13Og hvem er der som kan volde jer ondt når I er ivrige efter det gode? 3:14Men om I også kommer til at lide for retfærdigheds skyld, er I salige. Frygt ikke deres trussel og forfærdes ikke; 3:15men Herren Kristus skal I hellige i jeres hjerter, altid rede til at forsvare jer over for enhver som kræver jer til regnskab for det håb der er i jer, med sagtmodighed og frygt.
3:18For også Kristus led én gang for syndere, en retfærdig for uretfærdige, for at han kunne føre jer hen til Gud; han som blev dræbt i kødet, men blev levendegjort i Ånden, 3:19og i den gik han også hen og prædikede for de ånder som var i forvaring, 3:20de som tidligere var genstridige, da Gud i Noas dage tålmodigt ventede mens arken blev bygget, hvori nogle få, nemlig otte, sjæle blev frelst gennem vand, 3:21der er et billede på det der frelser jer, nemlig dåben, der ikke er en aflæggelse af kødets urenhed, men en bøn til Gud om en god samvittighed, ved Jesu Kristi opstandelse, 3:22han, som er ved Guds højre hånd, opfaret til himlen, og engle og magter og myndigheder er underlagt ham.
          

Vælg kapitel

2 3 4 5

Vælg kapitel

2 3 4 5

Status for dette kapitel

Modenhed: Ufuldstændigt
Oversættelse: Trine Tøndering
Eksegetisk bearbejdning: Endnu ikke sket
Litterært tjek: Endnu ikke sket
Dato for denne version: 17.02.2022