Den Frie Bibel

Paulus’ Første Brev til Timotheus, kapitel 2

Om bøn

2:1Jeg formaner da først af alt til bønner, påkaldelser, forbønner og tak for alle mennesker, 2:2for konger og alle i høje stillinger for at vi kan leve et fredeligt og stille liv i al gudsfrygt og værdighed. 2:3Dette er godt og værdsat af Gud, vores frelser, 2:4som vil at alle mennesker skal frelses og komme til erkendelse af sandheden.
2:5For der er én Gud,
én formidler mellem Gud og mennesker,
mennesket Jesus Kristus,
2:6som har givet sig selv som løsesum for alle
til vidnesbyrd i den rigtige tid.
2:7Til det blev jeg indsat som forkynder og apostel, (jeg taler sandt og lyver ikke,) som lærer for hedningerne i tro og sandhed. 2:8Jeg vil altså at mændene på ethvert sted skal bede uden vrede og splid når de løfter deres hellige hænder.

Formaning til kvinderne

2:9Ligeledes vil jeg også at kvinderne, i respektabel fremtræden med blufærdighed og selvbeherskelse, ikke skal smykke sig med håropsætning, guld, perler eller kostbar klædning, 2:10men med gode gerninger som det er rigtigt for kvinder som bekender sig til gudsfrygt. 2:11I tavshed skal en kvinde modtage undervisning i al underordning, 2:12og jeg tillader ikke en kvinde at undervise eller at udøve autoritet over en mand, men jeg vil at hun skal være tavs. 2:13For Adam blev skabt først, derefter Eva, 2:14og Adam blev ikke bedraget, men kvinden er blevet bedraget og faldet i overtrædelse, 2:15men hun frelses gennem barnefødsel, hvis de forbliver i tro, kærlighed og hellighed sammen med selvkontrol.
          

Vælg kapitel

1 2 3 4 5 6

Vælg kapitel

1 2 3 4 5 6

Status for dette kapitel

Modenhed: Delvis færdig
Oversættelse: Torben Kjær
Eksegetisk bearbejdning: Endnu ikke sket
Literært tjek: Trine Tøndering
Dato for denne version: 23.10.2023