Den Frie Bibel

Zakarias’ Bog, kapitel 1

Kald til omvendelse

1:1I den ottende måned i Dareios’ andet år[1]regeringsår. kom ord til profeten Zakarias, Berekjas søn, Iddos sønnesøn. 1:2» blev meget vred på jeres forfædre. 1:3Og du skal sige til dem: Således siger Hærskarers : Vend om til mig! siger Hærskarers , så vil jeg vende om til jer, siger Hærskarers . 1:4Vær ikke som jeres forfædre som de tidligere profeter råbte til og sagde: Således siger Hærskarers : Vend dog om fra jeres onde veje og jeres onde gerninger! Men de hørte ikke og lyttede ikke opmærksomt til mig, siger . 1:5Jeres forfædre, hvor er de? Og profeterne, levede de mon for evigt? Men mine ord og mine bestemmelser, som jeg meddelte mine tjenere, profeterne, ramte de ikke jeres forfædre, så de vendte om og sagde: Ligesom Hærskarers havde planlagt at gøre imod os efter vore veje og gerninger, således har han gjort imod os?«

Synet om manden blandt myrtetræerne

1:7På den 24. dag i den 11. måned, det er måneden shebat, i Dareios’ andet år kom ord til profeten Zakarias, Berekjas søn, Iddos sønnesøn: 1:8Jeg så om natten en mand, der red på en rød hest. Han holdt stille mellem myrtetræerne[2]Myrtetræer er stedsegrønne løvtræer., som var i kløften, og bag ham var der røde, spættede og hvide heste. 1:9Jeg sagde: »Hvad betyder disse, min herre?« Og englen, som talte med mig, sagde til mig: »Jeg vise dig, hvad disse betyder.« 1:10Den mand som holdt stille mellem myrtetræerne, svarede: »Det er dem som har sendt ud for at drage rundt på jorden.« 1:11Og de sagde til engel, som stod mellem myrtetræerne: »Vi har vandret jorden rundt, og hele jorden ligger fredeligt hen.« 1:12Da svarede engel: »Hærskarers ! hvor længe varer det, inden du vil forbarme dig over Jerusalem og Judas byer som du har været vred på i halvfjerds år?« 1:13 svarede englen, som talte med mig, med gode og trøstende ord. 1:14Og englen, som talte med mig, sagde til mig: »Råb: Således siger Hærskarers :
›Jeg har en stor nidkærhed over for Jerusalem og Zion!
Og jeg er meget vred på de sorgløse folkeslag,
for da jeg en kort tid var vred,
hjalp de til ulykken.[a]Meningen må være, at de sorgløse folkeslag, som Gud brugte som redskab til at straffe Israels folk med, misbrugte dette til at gøre volden og ulykken større.
1:16Derfor, således siger , har jeg på ny vendt mig til Jerusalem med barmhjertighed,
her skal mit hus bygges, siger Hærskarers ;
målesnoren skal udstrækkes over Jerusalem.‹
1:17Råb igen:
›Således siger Hærskarers :
Mine byer skal på ny strømme over af gode ting;
skal på ny trøste Zion,
på ny vil har han udvalgt Jerusalem.‹«

Vælg kapitel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

bVælg kapitel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Status for dette kapitel

Modenhed: Færdig
Oversættelse: Christian Højgaard
Literært tjek: Trine Tøndering
Dato for denne version: 31.08.2016