Den Frie Bibel

Zakarias’ Bog, kapitel 14

Krigen om Jerusalem

14:1Se, der kommer en dag for HERREN, hvor dit bytte skal fordeles i din midte. 14:2Jeg vil samle alle folkeslagene til krig imod Jerusalem. Byen skal indtages, husene plyndres og kvinderne voldtages. Halvdelen af byen skal drage i landflygtighed, men resten af folket skal ikke udryddes fra byen.
14:3Og HERREN skal drage ud og kæmpe imod disse folkeslag, ligesom når han kæmper på kampens dag. 14:4Hans fødder skal på den dag stå på Oliebjerget, som er lige over for Jerusalem mod øst. Og Oliebjerget skal revne midt over fra øst til vest så der kommer en stor dal. Halvdelen af bjerget skal trække sig mod nord, og dets anden halvdel mod syd. 14:5Og I skal flygte ind i mine bjerges dal, for bjergdalen skal nå til Asal; I skal flygte, ligesom I flygtede for jordskælvet i Judas konge Uzzijas’ dage.
HERREN min Gud skal komme; alle de hellige med dig!
14:6På den dag skal der intet lys være;
de prægtige lys skal stivne.
14:7Der skal være én dag,
den skal være kendt af HERREN.
Der skal hverken være dag eller nat;
ved aftenstide skal der være lys.
14:8På den dag skal levende vand udgå fra Jerusalem,
halvdelen af det mod havet i øst
og halvdelen af det mod havet i vest;
det skal ske både sommer og vinter.
14:9Og HERREN skal være konge over hele landet;
på den dag skal HERREN være én
og hans navn ét.
14:10Hele landet skal forandre sig og blive som sletten,
fra Geba til Rimmon syd for Jerusalem,
men Jerusalem skal hæve sig højt og trone på sit sted,
fra Benjamins port indtil stedet for den første port, indtil Hjørneporten,
og fra Hanan’el-tårnet indtil kongens vinperser.
14:11De skal bo i den,
den skal ikke længere være bandlyst;
Jerusalem skal ligge trygt.
14:12Dette er den plage med hvilken HERREN slår alle folkene der har kæmpet imod Jerusalem: Han skal lade deres kød rådne mens de endnu står på deres fødder, deres øjne skal rådne i deres hulninger, og deres tunge skal rådne i deres mund.
14:13På den dag skal der komme en stor forvirring fra HERREN blandt dem så den ene griber fat i den anden, og den enes hånd løfter sig imod den andens hånd. 14:14Juda skal også kæmpe i Jerusalem. Alle de omkringliggende folkeslags rigdomme skal samles, guld, sølv og klæder i store mængder. 14:15Og plagen over hestene, muldyrene, kamelerne, æslerne og alt kvæget, som findes i deres lejre, skal være som denne plage.
14:16Alle de tiloversblevne fra alle folkeslag der gik imod Jerusalem, skal år efter år drage op for at tilbede kongen, Hærskarers HERRE, og for at fejre løvhyttefesten. 14:17Hvis nogen af jordens slægter ikke drager op til Jerusalem for at tilbede kongen, Hærskarers HERRE, vil der ikke falde regn over dem. 14:18Og hvis egypternes slægt ikke drager op og ikke kommer, så skal der ikke falde regn over dem. De skal rammes af plagen med hvilken HERREN slår de folkeslag der ikke drager op for at fejre løvhyttefesten. 14:19Dette skal være straffen over Egypten og alle de folkeslag der ikke drager op for at fejre løvhyttefesten. 14:20På den dag skal der stå »Helliget HERREN« på hestenes bjælder, og gryderne i HERRENS hus skal være som offerskålene foran alteret. 14:21Hver gryde i Jerusalem og i Juda skal være hellig for Hærskarers HERRE, og alle som kommer for at ofre, skal tage af dem og koge i dem.
Der skal ikke længere være en kana’anæer i Hærskarers HERRES hus på den dag.
          

Vælg kapitel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Vælg kapitel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Status for dette kapitel

Modenhed: Færdig
Oversættelse: Christian Højgaard
Litterært tjek: Trine Tøndering
Dato for denne version: 31.08.2016