Den Frie Bibel

Jobs Bog, kapitel 2

Gud tillader Satan at teste Jobs retfærdighed ved at tage hans helbred

2:1Derpå, på dagen da Guds sønner kom for at træde frem for HERREN, kom også Satan midt iblandt dem for at træde frem for HERREN. 2:2Da sagde HERREN til Satan: »Hvor kommer du fra?« Satan gav HERREN følgende svar: »Fra at tage rundt på jorden og vandre omkring på den.« 2:3HERREN sagde til Satan: »Har du tænkt over min tjener Job? For der er ingen som ham på jorden. Han er fuldkommen og retskaffen, han frygter Gud og holder sig fra det onde. Han holder stadig fast i sin uskyld selv om du satte mig op imod ham for at ødelægge ham uden grund.« 2:4Men Satan gav HERREN følgende svar: »Hud for hud! En mand vil give alt hvad han har, for sit liv! 2:5Men ræk nu din hånd ud og rør ved hans knogler og hans kød. Vil han så lovprise dig op i dit ansigt?« 2:6HERREN sagde til Satan: »Se, han er i din hånd. Dog, hans liv skal du skåne!«

Job bliver syg uden at bebrejde Gud for det

2:7Satan gik bort fra HERRENS ansigt og angreb Job med ondartede bylder fra fodsål til isse. 2:8Han skaffede sig et potteskår for at han kunne skrabe sig med det mens han sad midt i askedyngen. 2:9Hans hustru sagde til ham: »Holder du endnu fast ved din uskyld? 9 Lovpris Gud og dø!« 2:10Men han sagde til hende: »Du lyder som når de tåbelige kvinder taler. Når vi tager imod det gode fra Gud, skulle vi så ikke også tage imod ulykken?« I alt dette syndede Job ikke med sine læber.

Job får tre venner på sygebesøg

2:11Da Jobs tre venner hørte om al den ulykke der havde ramt ham, kom de, hver fra sit sted: Elifaz fra Teman, Bildad fra Shua og Sofar fra Na’ama. De mødtes for at tage hen og vise ham deres medfølelse og trøste ham. 2:12Men da de på lang afstand så op, kunne de ikke genkende ham. De brast i gråd, rev flænger i deres kapper og kastede støv op i luften over deres hoveder. 2:13De satte sig på jorden hos ham i syv dage og syv nætter, og ingen mælede et eneste ord til ham, for de så at hans lidelse var meget stor.
          

Vælg kapitel

Henvisninger

Vælg kapitel

Status for dette kapitel

Modenhed: Delvis færdig
Oversættelse: Nicolai Winther-Nielsen og Lydia Nørrelykke Gad
Eksegetisk bearbejdning: Endnu ikke sket
Litterært tjek: Trine Tøndering
Dato for denne version: 18.11.2023