Den Frie Bibel

Jobs Bog, kapitel 38

38:1HERREN svarede Job ud af stormen og sagde: 38:2»Hvem er den som formørker rådgivning med ord uden forstand? 38:3Gør dig klar til handling som en mand, så vil jeg spørge dig, og du skal undervise mig!

Gud forholder Job sine store og forfærdelige gerninger ved skabelse, forsyn og regering i himmel, luft, jord og hav, gerninger som Job ikke ville kunne fatte. Herved vil Gud føre ham til ydmyghed og til at erkende sin ubetænksomhed ved at dømme Guds gerninger.

38:4Hvor var du da jeg lagde jordens fundament? Sig frem, hvis du har indsigt. 38:5Hvem har sat målene for den så du forstår det? Hvem spændte snoren ud over den? 38:6Hvad er dens piller sænket ned på? Eller hvem har lagt dens hjørnesten 38:7dengang morgenstjernerne sang i flok, og alle Guds børn råbte af glæde? 38:8Og hvem lukkede for havet med døre da det vældede ud af moderlivet, 38:9dengang jeg gjorde skyen til dets klædning og tæt mørke til dets svøb, 38:10da jeg afstak min grænse for det og satte portslå og døre i 38:11og sagde: ›Hertil skal du komme og ikke længere. Her skal der være sat grænse for dine stolte bølger‹? 38:12Har du i dine dage givet befaling til morgenen? Har du forstået morgenrødens sted 38:13så du kan gribe fat i jordens hjørner og så ryste de ugudelige bort fra den. 38:14Den forvandles ligesom det ler et segl trykkes ned i, eller som tøj der afslører formerne. 38:15De ugudelige fratages deres lys, og en løftet arm sønderbrydes. 38:16Er du kommet til havets kilder? Og har du vandret på verdenshavets bund? 38:17Har dødens porte vist sig for dig? Eller ser du det dybe mørkes port? 38:18Har du indsigt i jordens bredde? Fortæl det hvis du kender det alt sammen!
          

Vælg kapitel

Vælg kapitel

Status for dette kapitel

Modenhed: Ufuldstændigt
Oversættelse: Trine Tøndering
Eksegetisk bearbejdning: Nicolai Winther-Nielsen og Jørgen Bækgaard Thomsen
Litterært tjek: Endnu ikke sket
Dato for denne version: 20.01.2022