Den Frie Bibel

Esajas, kapitel 20

Esajas skal være et ydre tegn på egypternes og etiopiernes bortførelse under assyrerne, 1-4; det fortælles til jøderne for at råde dem fra at sætte deres lid til disse folk, 5-6.

20:1det år, da Tartan kom til Asdod, hvor Sargon, kongen af Assyrien, sendte ham til, og han kæmpede imod Asdod og indtog den, 20:2talte HERREN på den tid igennem Esajas og sagde: »Gå hen og løs sørgedragten af dine lænder, og tag skoen af din fod!« Og det gjorde han og gik nøgen og barfodet. 20:3Så sagde HERREN: »Ligesom min tjener Esajas har gået nøgen og barfodet i tre år som et tegn og varsel for Egypten og Etiopien, 20:4sådan skal kongen af Assyrien bortføre fangerne fra Egypten og de landflygtige fra Etiopien, både unge og gamle, nøgne og med bar mås til skam for egypterne.
20:5Og de skal forfærdes og skamme sig over Etiopien, som de så op til, og over Egypten, der var deres stolthed. 20:6Og den, der bor på denne strand, skal sige på den dag: »Se, sådan er det gået den, vi så op til, som vi tyede til for at få hjælp til at blive friet fra kongen af Assyrien; og vi, hvordan skal vi undslippe?«

Status for dette kapitel

Modenhed: Rå oversættelse
Oversættelse: Svend Erik Petersen
Eksegetisk bearbejdning: Endnu ikke sket
Dato for denne version: 06.06.2018