Den Frie Bibel

Esajas’ Bog, kapitel 56

HERREN formaner alle til gudfrygtighed og lover også de omvendte og lydige hedninger sin nåde, 1-8; han kalder på fjenderne, for at de skal straffe de blinde og hykleriske lærere, der er stumme hunde og vandrer efter deres egne lyster, 9-12.

56:1Sådan siger HERREN: Hold jer til ret og øv retfærdighed; for min frelse skal til at komme og min retfærdighed til at åbenbares. 56:2Lykkeligt er det menneske, der gør det, og det menneskebarn, der holde fast ved det, den, der overholder sabbatten, så han ikke vanhelliger den, og der passer på sin hånd, så den aldrig gør ondt. 56:3Og den fremmede, der har sluttet sig til HERREN, skal ikke sige: »HERREN skal helt sikkert skille mig ud fra sit folk;« og den kastrerede skal ikke sige: »Se, jeg er et vissent træ.« 56:4For sådan siger HERREN: De kastrerede, der vil overholde mine sabbatter og vælge det, der behager mig, og holde fast ved min pagt, 56:5dem vil jeg give en plads i mit hus og inden for mine mure og et bedre navn end sønner og end døtre; jeg vil give dem et evigt navn, der ikke skal slettes. 56:6Og de fremmede, der har sluttet sig til HERREN for at tjene ham og at elske HERRENS navn for at være hans tjenere, hver af dem, der holder sabbat, så han ikke vanhelliger den, men holder fast ved min pagt, 56:7dem vil jeg føre til mit hellige bjerg og glæde dem i mit bedehus; deres brændofre og deres slagtofre skal være mig til behag på mit alter; for mit hus skal kaldes et bedehus for alle folkeslag. 56:8Sådan siger Herren HERREN, der samler de fordrevne af Israel: Jeg vil samle endnu flere om ham end dem, der allerede er samlet om ham.
56:9Alle I markens dyr! Kom og æd, alle I dyr i skoven! 56:10Alle hans vægtere er blinde, de ved ingenting, de er alle stumme hunde, der ikke kan gø, de ligger og drømmer, de holder af søvn. 56:11Og det er hunde, der er grådige, de kender ikke til at blive mætte, og det er hyrder, der mangler forstand; de har vendt sig hver sin vej, hver til sin fordel, den ene som den anden. 56:12»Kom, jeg henter vin, og lad os drikke stærk drik; og i morgen skal det gå til ligesom dagen i dag, stort og overdådigt!«
          

Status for dette kapitel

Modenhed: Rå oversættelse
Oversættelse: Svend Erik Petersen
Eksegetisk bearbejdning: Endnu ikke sket
Dato for denne version: 18.11.2016