Den Frie Bibel

Esajas’ Bog, kapitel 64

De troende jøder bliver ved at bede Gud om hans hjælp til at sejre over fjenderne ligesom før i tiden, 1-4; de bekender deres store synder og uværdighed over for Gud, idet de beder om, at Gud vil vende sig fra sin vrede, huske deres elendighed og Jerusalem og det ødelagte tempel, 5-11.

64:1Som ild antænder kviste, som ild får vand til at koge, sådan må du lade dine fjender kende dit navn, så hedningerne ryster for dit ansigt. 64:2Når du har gjort forunderlige ting, skulle vi så ikke vente? Du fór ned, bjerge flød bort for dit ansigt. 64:3Og fra gammel tid af har man ikke hørt, har man ikke erfaret, intet øje set, at der ikke var nogen gud uden dig, der gjorde den slags ting for den, der venter på ham. 64:4Du møder den, der gør retfærdighed med glæde, de skal huske dig på dine veje; se, du var vred, og vi blev ved med at synde; var vi for evigt blevet på dem, da var vi frelst nu.
64:5Men vi blev alle sammen som de urene og al vores retfærdighed som beskidt tøj; og vi faldt alle sammen, faldt af som et blad, og vores misgerning blæste os væk som en storm. 64:6Og der er ingen, der påkalder dit navn, ingen, der rejser sig for at holde fast ved dig; for du har gemt dig ansigt for os og smeltet os for vores misgerningers skyld. 64:7Men nu, HERREN, du er vores far; vi er leret, og det er dig, der har dannet os, og vi er alle sammen et værk af din hånd. 64:8HERREN, vær ikke så enormt vred, og husk ikke for evigt på misgerninger; se, se dog her, vi er alle sammen dit folk! 64:9Din helligdoms byer er blevet til en ørken; Zion er blevet til en ørken, Jerusalem til en ødelæggelse. 64:10Vores helligheds og vores herligheds hus, som vores fædre lovsang dig i, er brændt op med ild, og alt det, der var vores lyst, er ødelagt. 64:11Vil du med alt det for øje holde dig tilbage, HERREN? Vil du tie stille og nedbøje os så dybt?
          

Status for dette kapitel

Modenhed: Rå oversættelse
Oversættelse: Svend Erik Petersen
Eksegetisk bearbejdning: Endnu ikke sket
Dato for denne version: 18.11.2016